Samsung S8500 Wave hakkında merak ettiklerinizi, bilmediklerinizi ve ipuçlarınızı burada belirtirseniz, soru cevap seklinde birçok çözümü alt alta yeni wave sahiplerine hazır olarak sunmuş oluruz.


Soru 1: Samsung Wave kaç adet Widget anasayfasına ve kaç adet uygulama sayfasına izin verir?
Cevap: Samsung Wave 10 adet Widget anasayfasına uygulama sayfasına izin verir.

Soru 2: Samsung Wave ile Youtube'a nasıl girebilirim?
Cevap: Menü>Ayarlar>Bağlantılar>Wi-Fi>Kendi Wi-Fi ağınız>Unut. Proxy adresi ve portu kısmına; 195.168.109.60:8080 yazdıktan sonra Wi-Fi ağınızla şifrenizi girerek tekrar bağlantı kurun.

Soru 4: Samsung Wave ile e-postalarımı Wi-Fi baplantısı olmadan nasıl alabilirim?
Cevap: Menü/Ayarlar/Bağlantılar/Paket veri kullan

Soru 5: Samsung Wave ile internete girdiğimde bazı sitelerde kilit işaretli dünya simgesinin manası nedir?
Cevap: Bu simge güvenli bağlantı (https://) bulunduğunu gösterir.

Soru 6: Nasıl Kupon Alırım ?
Cevap KİES üzerinden kaydınızı yaptırdıkdan sonra K.K. tanımlamanızıda yapıyorsunuz daha sonra alacağınız app. da satın al butonuna basınca size ödemeyi nasıl yapacağınızı soruyor Kuponlamı yoksa K.K. lamı diye o zaman kuponunuzu kullanabilirsiniz.
Kupon ile bir kere app. alabilirsiniz.. Üstü yanacaktır.Mümkün olduğu kadar yüksek ücretli app.ler için kupon kullanmaya bakınız.
NOT: Kupon için sadece Kies üzerinden kayıt yapmanız gerekir.

Soru 7:Tarayıcımın ana sayfasını nasıl oluşturabilirim ?
Cevap:Ayarlar>Uygulamalar>İnternet>Ana Sayfa seçeneği ile istediğiniz siteyi ana sayfa yapabilirsiniz.(Fakat alttaki kutucuğu işaretlemeyin)

Soru 8:Ön kameramı görüntülü görüşme dışında nasıl açabilirim ?
Cevap:Samsung Apps'teki "Miroir" adındaki ücretsiz uygulama ile ön kameranızı kullanabilirsiniz.

Soru 9:Adaptif Menü Sıralaması nedir ?
Cevap:Bu özellik menüdeki uygulamaların her menüye girdiğinizde ikonların yerlerinin otomatik olarak değişmesini sağlar.

Soru 10:İnternet ayarı yaptırdığım halde internete giremiyorum neden ?
Cevap:İnternet ayarınızı yaptıktan sonra telefonu kapatıp açarsanız ayarlarınız aktif olmuş olacaktır.

Soru 11: Samsung Wave ile sesli görüşme yaparken seste dalgalanma ve duyulmama problemi var, nasıl çözülür?
Cevap: Sesli görüşme esnasında ... tuşuna başarak "Parazit azaltma açık" hale getirin.

Soru 12: Samsung Wave'e yüklediğim Java programları nerede bulabilirim?
Cevap: Bu yüklemeler Menü/Oyunlar klasöründe bulunur.

Soru 13: Ekran ışığı neden ayarladığım süreden daha kısa sürede sönüyor?
Cevap: Şarjınız %20'nin altındaysa cihaz tasarruf açısından böyle bir uygulamaya gidebilir.

Soru 14: Samsung Wave ile çekilen fotoğraflarda pembelik sorunu oluşuyor, nedeni nedir, her Wave böyle bir soruna sahip midir?
Cevap: Hayır. Her Samsung Wave'de böyle bir sorun yoktur, bu bazı cihazlarda ortaya çıkmaktadır. Böyle bir soruna sahipseniz servis ile temasa geçiniz. Cihazı almadan evvel test ediniz.

Soru 15: E-postalarımı manuel/otomatik olarak almak istiyorum, hangi ayarları yapmam gerekir?
Cevap: Menü>Hesaplarım>Web Hesapları>Ayar simgesi>İstediğiniz seçeneği belirleyin.

Soru 16: Facebook hesabımı kapatamıyorum, nasıl kapatabilirim?
Cevap: Menü>Hesaplarım>Sosyal ağlar>Facebook hesabı>Sil

Soru 17: Yüklediğim uygulamaları nasıl silebilirim ?
Cevap: Menü ekranında sol üstteki "düzenle" seçeneğine tıklayın.Daha sonra silmek istediğiniz uygulamanın üzerindeki "eksi" ikonuna tıklayın.

Soru 18: Facebook hesabımdaki kişileri rehberimle senkonize edemiyorum.Nasıl yapabilirim ?
Cevap: Öncelikle facebook'a menüdeki ikondan girişinizi yaparak hesap oluşturun.Daha sonra hesaplarım>facebook hesabınızın üzerine tıklayın.Oradaki kişi senk.'nu aktif edin.Bundan sonraki işlemi basit anlatmak için; facebook'tan ekleyeceğimiz kişiye x, rehberdeki kişiye y diyorum.Rehber>...>Arkadaş edin'i tıklayın.Arkadaşlarınız arasından x'i seçin.Rehbere döndüğünüzde x'i bulacaksınız.x'in üzerine uzun basın "bağlantılı kişiler seçeneği" çıkar.Bağlantılı kişi olarak y'yi seçerseniz y'nin rehber kaydına x'in bilgileri eklenir.

Soru 19: Anadolu Ajansı, Gazetem türü uygulamalar internete bağlanarak mı çalışıyor ?
Cevap: Evet. Zaten bu tür uygulamalarda E yada 3G logosunun kırmızı olmasından anlayabilirsiniz.

Soru 20: Cihazıma reset atmak için kullanacağım kod nedir ?
Cevap: *2767*3855# bu kodu tuşlarsanız hard reset gerçekleşir.
Telefon hafızasındaki bütün bilgileriniz silinir ve telefon fabrika ayarlarına geri döner.Hafıza kartınıza belgelerinizi yedekleyerek sabit kalmasını sağlayabilirsiniz.

Soru 21: Fiziksel tuş takımına sahip cihazlardaki gibi hızlı arama sistemini Samsung wave'de kullanabilir miyim?
Cevap: Buna benzer bir sistem mevcuttur. İlk önce Rehber'den istediğiniz kişiyi açıp sağ üstteki yıldız simgesine dokunun, bu şekilde favorilere eklemiş olacaksınız. Ardından Ana Sayfa ekranından sol üst köşedeki Widget simgesine dokunun ve alt kısımda açılan Widget sayfasından Arkadaşlar Widget'ına dokunun. Favori kişilerinize SMS atabilir veya arama yapabilirsiniz.

Soru 22: YouTube'a 3G bağlantı ile girebilir miyim?
Cevap:Kısmen evet. Türkiye'deki mobil operatörler TTNET çıkışı ile internete bağlandığından operatörler ile YouTube'u yasaklı olarak görürsünüz.Fakat tunnel siteleri üzerinden YouTube gibi tüm yasaklı sitelere girebilirsiniz.(Not:Menüdeki YouTube simgesinden 3G ile bağlanmak mümkün değildir.)

Soru 23: Cihaz ısınıyor deniliyor, bu doğru mudur?
Cevap: Cihazın içinde 1 ghz işlemci bulunduğu için işlem sırasında ısınması doğaldır.Cihazın gövdesi alüminyum olduğu için,gövde ısıyı kolay bir şekilde uzaklaştırabilmektedir.Cihazın ısınması cihaza zarar veya herhangi bir dezavantaj sağlamamaktadır.

Soru 24: Mkv uzantılı filmleri açtığımda geçersiz ses codeci diyor ve sessiz bi şekilde gösteriyor, çevirmeye kalksam görüntüsü bozulacak, telefona codec yükleme olayı var mıdır ki?
Cevap:Cihaz, DTS 5.1 sesleri desteklememektedir.Daha sonraki güncellemelerde böyle bir destek çıkması ihtimaller dahilindedir.
Görüntü kalitesini ve uzantasını değiştirmeden convert işlemi yapabilirsiniz..
Bunun için dts to ac3 diye aratmanız veya kullanmayı biliyorsanız mkvtoolnix programını kullanmanızı öneririm...

Soru 26: Facebook ile rehber senkronizasyonu yaptım ancak arama yapildığında kişinin Facebook resmi çıkıyor ancak tanınmayacak kadar küçük çıkıyor. Bu resmi büyütmenin bir yolu var mıdır?
Cevap: Kişinin rehber sayfasından kendiniz bir resim atadığınızda geçerli resim kendi düzenlediğiniz kabul edilir.

Soru 27:Bu telefonu normal bir kullanımla ( yere falan düşermeden darbe aldırmadan temiz bir şekilde) 3 yıl falan kullanabilirmiyim?
Cevap: Telefon kullanımı tamamiyle size ve kişisel gereksinimlerinize bağlıdır.3 yıl sonra günümüz teknolojisinin nasıl aşama katedeceği bilinmez.Telefon bu özellikleriyle size 3 yıl sonra yetecekse donanım olarak hiç bir sıkıntı çıkartmayacaktır.Kasa metal aksamdan ve ekran çizilmez camdan oluşmaktadır.

Soru 28: Windows 7 64 bit sürümü ile Kies'e bağlanamıyorum, ne yapmam gerekir?
Cevap: Kies henüz gerçek olarak 64 bit desteklememektedir ancak kullanıcılar olarak bazı çözümler bulan arkadaşlarımız olmuştur. Kies'i "Yönetici olarak çalıştır" seçeneği bir çözüm olabilir . Kies açıkken ve cihaz bağlıyken telefonu açıp kapatın ve kısa bir süre bekleyin, bağlantıyı göreceksiniz. Buna rağmen bu yöntemler garantili değildir ve hepimiz 64 bit destekli Kies'i beklemekteyiz. Hatta 32 bit sürümlerde dahi hata olabilmektedir. Samsung ile yazışmalarımız sürüyor.

Soru 29:Kulaklığımın sadece tekinden ses geliyor.Diğer kulaklıktan ses gelmiyor.Telefon bozuk mu acaba?
Cevap:Hayır telefonunuzda hiç bir bozukluk yok.Kulaklığı iyice içine bastırın ve jacka tam olarak oturmasını sağlayın.Mono sesden stereo sese geçip 2 kulaklıktan da ses alabileceksiniz.

Soru 30: Navigasyonu tam olarak kuramadım, açıklar mısınız ?
Cevap:Samsung Wave (GT-S8500) cep telefonu için SAMSUNG LBS

Soru 31: Samsung Wave ile MSN'e Parlingo ile bağlanamıyorum ne yapmam gerekir?
Cevap: Parlingo'nun eski sürümü yüklenerek MSN'e giriş yapılabilir ancak yeni sürüme dönmesi zor olduğundan pek önermemekteyiz. Bunun yerine e-buddy programı kurularak MSN hesabına oturum açılabilir.

Soru 32: Samsung Apps üzerinden yükleme yaptığım zaman hafıza dolu diyor, ne yapmam lazım? Bu yüklemeleri hafıza kartına nasıl atabiliriz?
Cevap: Menü>Ayarlar>Uygulamalar>Yükleme ayarları>Varsayılan yükleme konumu>Hafıza kartı

Soru 33: Kalan şarjı % olarak nasıl görebiliyoruz?
Cevap: Bunun için; Menü>Ayarlar>Telefon hakkında>Sistem bilgisi>Pil

Soru 34: Telefondaki Brrowser ile Youtube gibi sitelere girince videoları göremiyorum ama kendi Youtube uygulamasından girince videoları oynatabiliyor ve seyredebiliyorum. Acaba neden benim telefonum da bir arıza mı var, servise mi göndermeliyim?
Cevap: Hayır telefonlarınız arızalı değil Browser üzerinden seyredememenizin sebebi telefonda Flash 9.1 versiyon yüklü olduğundan dolayıdır. Samsung Bada'nın yapacak olduğu Firmware güncellemesinden sonra Flash 10.1 versiyona yükseltileceğini ve sayfalarda ki Flash videoları rahatlıkla Browser üzerinde oynatacağınızı tahmin ediyoruz.

Soru 35: Oyunlar sekmesi altındaki java programları nasıl başka bir yere taşıyabilirim?
Cevap: Maalesef, bu uygulamaları başka bir yere taşıyamayız.

Soru 36: Rehberdeki gruplara zil sesi atayabilir miyim?
Cevap: Elbette. Rehber>Gruplar>Grup>...>Grup düzenle>Zil sesi>Seçin

Soru 37: Telefonu nasıl sarj etmeliyim?
Cevap: Lion piller yapıları itibariyle fazla sarjda bırakılmamalı ve telefonun pili tamamen boşalmadan tekrar şarj edilmelidir tamamen boşaldıktan sonra şarj işlemi 100 kerede pilin ömrünü %75-80 oranında düşürür.

Soru 38: Eski telefonumdaki rehberi Samsung Wave'e nasıl kopyalayabilirim?
Cevap: Telefona başka bir telefondan rehberi atarken her kartvizit için kabul edilsinmi diye sorar bunu kaldırarak tek seferde hepsini almak için bluetooth ayarlarından Güvenli modu kapatırsanız teker teker bütün kartvizitleriniz için kabul edilsin mi sorusunu sormadan bütün kartvizitleri telefona yukleyebilirsiniz.

Soru 39: Kies ile bBluetooth vasıtasıyla bağlantı kurabilir miyim?
Cevap: Elbette. Bilgisayarınızın bluetooth bağlantısıyla bunu sağlayabilirsiniz (Not: Denenmemiştir ancak imkan vardır).

Soru 40: Samsung Wave ile sesli görüşme sırasında ses kesilmesi oluyormuş, bu doğru mu?
Cevap: Görüşme esnasındaki şebeke durumuyla ilgili olmakla beraber böyle bir kronik sorun yoktur.

Soru 41: AccuWeather widget'i ile hava durumunu öğrenebilir miyim?
Cevap: Elbette. Bu program hava durumu programıdır ve "Menü" üzerindeki "Günlük brifing" üzerinden ayarları yapabilirsiniz.

Soru 42: Widgetleri kaldrıdığımda Ana sayfa ekranında boş sayfalar kalıyor, nasıl silebilirim?
Cevap: Ana sayfa ekranındaki Widget tuşuna dokunduktan sonra cihazı yan çevirin ve silmek istediğiniz ekranların üzerindeki "silme" işaretine dokunun.

Soru 43: Bilgisayar bağlantısında şarjı engelleyebilir miyim?
Cevap: Maalesef. Günümüz cihazlarında böyle bir özellik vardır, faydalıdır ancak değiştirilemez.

Soru 44: Bazı uygulamaları çalıştırırken yeterli hafıza yok tarzı bir uyarı geliyor, sebebi nedir?
Cevap: O sıradaki RAM yani bellek kullanımıyla alakalı bir durumdur. Eğer düzelmezse telefonu yeniden başlatın.

Soru 45: Telefonumu EDGE'den (2,5G) az çekiyor olsa dahi 3G ile bağlanmasını nasıl sağlarım?
Cevap: MENÜ>AYARLAR>BAĞLANTILAR> ŞEBEKE >ŞEBEKE MODU >UMTS 900/2100. NOT: İşiniz bitince "otomatik" olarak değiştirmeyi unutmayın, yoksa hep 3G li baz istsyonu aradığından hem şarjı çabuk biter hemde çevrede 3G li baz istasyonu yoksa telefon çekmez.











Samsung Galaxy SIII(i9300) Sıkça Sorulan Sorular


1) Telefon kapalıyken alarm neden çalmıyor?
Cevap= Cihaz kapalı iken hicbir akilli telefonda alarm çalmaz.

2) Revizyon numarasını nasıl öğrenebilirim?
Cevap=Telefon kısmından *#2222# tuşlayarak.

3) Google play storedan indirilen bir oyun nasıl silebilirim?
Cevap= ayarlar>uygulamalar(uygulama yöneticisi) ve kaldır.

4) Kilit ekranındaki öğeleri nasıl değiştirebilirim?
Cevap= ayarlar/güvenlik/kilit ekranı seçenekleri/kısayollar

5) Uyumlu navigasyon uygulaması önerir misiniz?
Cevap= Sygic navigasyon şuan için yeterlidir.

6) Telefonun şarjı tam bitmeden tekrar şarja takıyorum bir şey olur mu?
Cevap= Hayır bir şey olmaz . Gönül rahatlığı ile tak çıkar yapabilirsiniz.

7) Odin programı telefonumu neden görmüyor?
Cevap= Öncelikle bilgisayarınıza Kies kurunuz.

8) Cihaz tek elle kullanılabiliyor mu?
Cevap= Avuç içine rahat oturan bir dizaynı var.Eğer eliniz büyük ise tek elle rahat kullanabilirsiniz

9) Odin Programını nereden indirebilirim?
Cevap= Odin Programını Buradan İndirebilirsiniz

10) Orjinal Rom nereden indirebilirim?
Cevap= SamMobile

11) Arkadaşlar telefon avi veya mkv dosyalarını oynatabiliyormu?
Cevap= Tabii ki. 1080p mkv yı dahi standart oynatıcısı oynatabiliyor.

12) Tavsiye edebileceğiniz bluetooth kulaklık hangisidir ? Hem müzik dinlemek hemde telefonla konuşabileceğimiz bir model .?
Cevap= Samsung HS3000

13) Kamera Sesli çekim modunu aktif etme.
Cevap= Uygulamalar / Ayarlar / Dil ve Giriş /Uygulamalar İçin Ses Komutları menüsünden Gelenaramalar – alarm - kamera ve müzik çaları aktif edip daha sonra bunları sesle kontrol edebiliyorsunuz.

14) Galaxy S2 için olan hdMı kablosunu S3 için kullanabilirmiyim?
Cevap= Hayır.

15) Video çekerken fotoğraf çekme butonu çıkmıyor.
Cevap= Kamera / Ayarlar/ (en altta) Sıfırla seçeneğini seçerek en kısa yoldan tekrar getirebilirsiniz.

16) Ekran parlaklığı neden sürekli değişiyor?
Cevap= Parlaklığı Otomatikten manuel e alınız.

17) İnternete girdiğimde ekran parlaklığı neden kısılıyor?
Cevap= Web browsersan ayarlar kismindan ekran parlikligini ayarlayabilirsiniz.

18) Telefonda nasıl Caps (Ekran görüntüsü) alabilirim?
Cevap=
- Elinizi yan tutup ekranın sağından soluna sürükleyerek
- Kilit + home tuşuna basılı tutarak.

19) Gmail de gelen maildeki resimler neden gözükmüyor?
Cevap= Gmail–>Menü–>Genel ayarlar–>İletideki resimleri gizle (yada gizleme)

20) Telefonuma müzik nereden indirebilirim ?
Cevap= Markette Sınırsız Müzik adlı uygulamayı kullanabilirsiniz.

21)Hotmail hesabımda maillerime baktığımda resimli maillerimi açarken maildeki resimlerimi göstermiyor. Ta ki mail sonuna gidip “Daha fazla ayrıntı için yükle” ye tıklarsam, o zaman resimleri gösteriyor. Sorun nedir?
Cevap= Hotmail de ayarları yaparken manuel kurumu seçin ve ayarların içinde pop3 sunucusunu seçin ve kurulumu bitirin arkasından mail ayarlarına girerek resimleri göster ikonunu işaretleyin böylelikle mailler normal göründuğu gibi açılsın.

22) Saatte geri kalma problemi yaşıyorum neden?
Cevap=
Tarih ve saat ayarlarına gelin,
Otomatik tarih ve saat işaretli olsun.
Otomatik saat dilimi işaretsiz olsun.
Saat Dilimini: GMT +03:00, Doğu Avrupa Yaz Saati’ ne ayarlayın.

23) Menüde klasör oluşturulmuyor mu ?
Cevap=
-Klasör oluşturuluyor..herhangi bir ana ekrandayken (ekranda klasör için yer olsun yeter ki) sol daki menü tuşuna dokunuyorsunuz, orada klasör oluştur seçeneği var.klasör hemen oluşuyor, sonra klasöre dokunduğunuzda üstte ismi yazıyor oradan ismini istediğiniz gibi değiştirebiliyorsunuz. Daha sonra uygulamalardan istediğiniz uygulamayı basılı tutup klasöre sürüklediğinizde klasörün içine giriyor.
-Uygulamalar kısmını açın soldaki menü tusunun yanındaki tuşa basın düzenle ye tıklayın sonra klasöre atmak istediğiniz uygulamaya uzun basın sol altta klasör ikonu gozukecek oraya surukleyin uygulamayi.

24)Bildirim seslerini nasıl değiştirebilirim?
Cevap= Telefonu pc ye bağlayıp Notifictian klasörünün içine ses dosyası atarak

25) Fotoğraf çektikten sonra yüzleri sarı kare içine alıyor telefon. Onu iptal edebilirmiyiz?
Cevap= Resim açıkken Seçenekler-Yüz imi-Kapalı.

26) Svoice Nasıl Kapatabilirim?
Cevap= svoice yi uygulamalardan açın sol alttaki dokunmatik menü tuşuna basın çıkan settings/launch s voice deki tıklamayı kaldırın.

27) Home tuşuna basınca ana ekran geç geliyor neden?
Cevap= Sorun yazılımsaldır. Svoice uygulamasını kapattığınızda sorun gidecektir.
Videolu anlatım=[link]hZpYM-8UTSE&feature=related[/link]

28) Sürüş modu ne işe yarar?
Cevap= Sürüş modunda telefon size gelen mesajları vs. direk okumaya başlar.

29)Eşitleme Neye Yarıyor?
Cevap=
Sistme tanıttığın gmail, facebook, mail hesabı vs hesaplarını yeni güncelleme, mail var mı vs. diye sürekli kontrol ediyor. Normalde de bunu kaç saatte veya kaç dakikada bir yapılacağına dair ayarlar var.
Yalnız pil harcamasını artıracağını özellikle belirtelim.

30) Arka planda çalışan uygulamaları nasıl kapatabilirim?
Cevap= Ortadaki fizikse l tuşa uzun sure basman gerek oradan görev yöneticisine tıklayarak.

31) Telefonda not defterini göremedim?
Cevap= S memo uygulamasına girip artıya basın. Telefonla görüşürkende menü tuşunu açtığınızda seçeneklerde çıkar…

32) Şarj azaldıgında uyarı sesı veriyor. Bunu nasıl kısarım?
Cevap= Ayarlar/Ses/Genel/Ses Düzeyi kısmından kısabilirsiniz.

33) Telefon hangi sim kartını destekliyor?
Cevap= MicroSim

34) S voiceyi açınca network error.Please try again yazıyor hiç bir komut işlemiyor neden?
Cevap= s Voise çalışması için internet bağlantın açık olması gerekiyor

35) Sesin karsi tarafa parazitli veya boguk gidiyor. Neden?
Cevap= Telefon (tuş takımı menüsü)/ (sol alttaki ayar listesi tuşuyla) Arama Ayarları/ Ek Ayarlar /Parazit Azaltma

36) Mesaj yazarken sesli mesaj yazma tuşunu bulamıyorum.
Cevap= Klavye de ayarlar tuşu vardir ( papatya seklin de ) O simgeye basili tut..Mikrofonu goreceksin…Mikrofonu sec….

37) Mobil internetini wireless olarak nasıl paylaşabilirim?
Cevap= Ayarlar – diğer ayarlar- bağ ve taşınabilir wi fi alanı

38) Ram kullanımı konusunda beni bilgilendirirmisiniz 1gb yeterli oluyormu yoksa sıkıntı yaratıyor mu?
Cevap= Evet ram şuan için yeterlidir. Akıllı ram yönetim sistemi ics ile geldiği için siz ne yaparsanız cihaz hafızasına alıyor ve en çok kullandığınız uygulamaları ram üzerine transfer edip size hızlı şekilde sunmaya çalışıyor… Cihazın RAM’i yeterli…

39) 3G yi kapatıp yeri geldiğinde açmayı nerden yapıyorsunuz, bunun bir kısayolu var mı acaba?
Cevap= ayarlar-diğer ayarlar-mobil ağlar-şebeke modu – yalnızca gsm

40) Usb ile şarj mümkün mü?
Cevap=Evet

41) Msn ve Facebook uygulamalarını nerden indirebiliriz ?
Cevap= Google Play de mevcut

42) Maviyi almayalım mı? Sorunlu mu?
Cevap=
Hayır sorun yok mavilerde. O bozuk olan kapaklar piyasaya dağıtılmadan toplatılıp yok edilmiş.
Şöyle düşünün bir kapak üreten bandınız var bu banddan 1.000.000 tane kapak ürettininz bunun 600.000 tanesi bozuk çıktı. Baktınız bu 600.000 kapak bozuk hemen imha ettiniz ve üretim bandını yenilediniz tabi dağıtımlarınız 2-3 hafta aksadı olay bu.

43) Benim telefon ne youtube den ne de başka bir yerden video oynatmıyor.
Cevap= Google play den adobe flash player yükleyin.

44) Ekranı titreyerek kademe kademe kapanıyor.
Cevap= Akıllı bekleme özelliğini devre dışı bırakırsa titremeli ekran kararması sona erer…

45) Telefonum ısınıyor Normal mi?
Cevap= Evet gayet normal. Çünkü elinizdeki akıllı telefon. Her akıllı telefon ısınır. Fanı yoktur.

46) Güncelleme neden hala gelmedi?
Cevap= Yavaş yavaş bölgesel olarak geliyor güncellemeler paniğe gerek yok:)

47) GPS ten bağlandığında ne üzerinden bağlanmış oluyor, internet paketim var ondan mı gidiyor?
Cevap= Gps kullanımında GPS ile uydu bağlantısı kuruyorsun, internet paketinden gitmez.

48) Ben telefonumu Wİ-Fi olarak kullanıp internet paketimle evdeki pc ile internete nasıl girebilirim?
Cevap=
ayarlar-> kablosuz ve ağ (diğer ayarlar)-> bağ. ve taşınabilir Wi-Fi->Taşınabilir Wi-Fi =on konumuna getir. Verilen Wi-Fi noktası ile PC’den bağlan

49) Telefonumu yeri geldiğinde 3G ye yeri geldiğinde normal bağlantı haline nasıl alabilirim?
Cevap= ayarlar -> kablosuz ve ağ(diğer ayarlar)-> mobil ağlar-> şebeke modu

50) Suya dokunma görüntüsü veren efekt kayboldu tekrar nasıl düzeltebilirim?
Cevap=
GüvenlikGüvenlik
51) Müzik çalarında müzik meydanı bölümünde heyecanlı, tutkulu vs çalmıyor. Neden?
Cevap= 25 parçadan az olunca o bölüm aktif olmaz. 25 parçadan fazla ama hala gözükmüyorsa seçenekler-kütüphaneyi güncelleye basınız.

52) Ana ekrandaki hava durumu ve saat widgetin de semt olarak kendi semtim yazmıyor nasıl düzeltebilirim?
Cevap= widgeti tıkla çıkan ekranın sağ üstünde kocaman bi + işareti var ona bas ve semtini seç o kadar.

53) GPS’ in hep açık kalmasının bir zararı var mı?
Cevap= Hayır. Herhangi bir ücrete tabi değildir. Sadece şarjın çabuk bitmesine neden olur.

54)Ekranı nasıl test edebilirim?
Cevap= *#0*#

55) Arkadaslar telefonun dns ayarlarini nasil degistirebiliriz ?
Cevap= Wifi a gel ordan hangi bağlantıya bağsaniyorsun o bağlantının uzerine uzun bas ağı değiştirin de ip ayarlarını statik yap en altta dns ayarlarini degistir ve kaydet.

56) Ana Ekranımda Suyun üzerinde Kayan Yazı Şeklinde Yahoo News var.Ancak kaldıramıyorum.
Cevap= ayarlar-güvenlik-kilit ekranı seçenekleri-bilgi şeridini kapat

57) Ev ekranına facebook twitter widgeti ekleyince internete bağlı olmasada şarja etki eder mi? yani boş ekrandan farkı olur mu?
Cevap= Widgetlerin etkisi yoktur. Sadece arka planda calisiyorsa ram yer bu da bir miktar sarj tuketmesine neden olur.

58)Hafıza kartı öneriniz var mı?
Cevap= Bunu tavsiye ederiz. Kullanan ve alan arkadaşlar var.
64GB Sandisk Class 10

59) Browserda ios da status bara tiklayinca en tepeye gidiyor, s3 de nasil?
Cevap= İki kere telefonun tepesine vurun
Eğer bu özelliğiniz kapalı ise Bu özelliğin çalışabilmesi için; Ayarlar->Hareket Sekmesine gelip, Hareketleri açmayı unutmayın.

60) Wireless modemime bilgisayarımdan bağlanabildiğim halde telefonumdan bağlanamıyorum.
Cevap= Modem şifreleme tipinizi WPA dan WEP olarak değiştiriniz.

61) Su dalgasının olduğu ekranda bazen titremeler oluyor görüntü titremeleri neden?
Cevap= Sadece çiçeğin olduğu kısımda göz yanılgısı ile oluşan bir görüntü.Ekranda sorun yoktur.

62) Titanium Backup (emre06.4shared.com) nedir?
Cevap= Cihazınız Root’lu ise cihazdaki tüt sistemin bir yedeğini oluşturabilirsiniz. Veya sadece yüklediğiniz uygulamalrın bir yedeğini oluşturabilir ve cihazınız çöktüğünde/yeni rom yüklediğinizde bu uygulama ile tüm uygulamalarınızı geri yükleyebilir (istediklerinizi seçebiliyorsunuz) ve uygulamada kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Dropbox ile entegre şekildede kullanabilir ve yedeklerinizi dropbox’a otomatik aktarılmasını sağlayabilirsiniz.

63) S-voice 'i tuşa dokunmadan kullanmayı nasıl yapıyoruz?
Cevap= ayarlar kısmından ses ve giriş özelliklerine giriyorsun ardından wake up command tanimliyosun sonra kilit ekranında aradığınız kelimeyi söyleyince direk s. Voice açılıyor.

64) Mesajlasırken telefonu kulağa tutulduğunda otomatik kişiyi aramıyor neden?.
Cevap= Ayarlar/Hareket sekmesinde Dogrudan Arama secenegi aktif olmasi gerekiyor.

65) Jig S3 de çaışır mı?.
Cevap= Evet çalışıyor.

66) Dalga efektine dokunduğumda su sesi çıkmıyor Neden?
Cevap= ayarlar-güvenlik-kilit ekranı seçenekleri-dalga efekti . Not:Ayrıca telefonunuz sessizde olmayacak.

67) Çektiğim fotoğraflar otomatik olarak google + da yayınlanıyor. Nasıl kapatabilirim?
Cevap= google+ dan ayarlar>hızlı yükleme kapalı konumuna getiriniz

68) OTG nedir? Nasıl kullanılır? Bu telefona klavye, mouse, harici harddisk, USB bağlanabilir mi?

Cevap= OTG telefonunuza harici harddisk, flash disk USB bağlayabilmenizi ve içeriğini görebilmenizi sağlar. İşte bu telefonu diğerlerinden ayıran önemli özelliklerden biridir. Bir seyahatte yanınıza alın harddiskinizi takın telefona ve müziğinizin, videolarınızın keyfini çıkarın Bu özelliği kullanmak için bir aparat alınması gerekir. Bu konudan aparatı alabilirsiniz.
69)Görüntülü konuşma yapabilirmiyim?
Cevap= Evet yapabilirsiniz. 3g nin açık olması şart. Ayriyetten Skype programını öneririm.
 
Top